Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
10 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Datorgrafik

Bilder framställda med datorer ser vi ofta i tidningar, på tv och på bio. Men vad är det som egentligen händer när en bild av ett föremål roteras eller rör sig på annat sätt? Det är en av de frågor som besvaras i kursen. Detta är en grundkurs i datorgrafik som ger de grundläggande principerna och metoderna i området.De matematiska operationerna, programvaran och hårdvaran som är förutsättningen för datorgrafiken studeras. Belysningsmodeller, optiska egenskaper, färgteori och virtual reality är exempel på moment som ingår. Några grafikstandarder studeras, till exempel OpenGL. Inom CAD (Computer Aided Design) behövs geometrisk modellering och i kursen ingår därför approximation med så kallade spline- och Bezierkurvor.En relativt stor del av kursen är praktisk där man arbetar med egen programmering i en grafikstandard (API), huvudsakligen OpenGL.

Förkunskaper

120 hp inklusive 30 hp matematik och Programmeringsteknik II eller motsvarande.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön