Visa allastudier.se som: Mobil

Djurens struktur och funktion

Uppsala universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid

Djurens struktur och funktion

Djur är oerhört komplicerade och integrerade flercelliga organismer: deras organ arbetar i finstämt samspel så att djuret kan uppfatta sin omgivning, röra sig, äta, fortplanta sig och upprätthålla sin homeostas. Hur fungerar dessa integrerade system hos olika djur? Varför ser djuren ut som de gör? Hur har de formats av evolutionen och varför har de ibland funnit helt olika lösningar på samma funktionella problem? På kursen studeras olika djurgrupper ur ett funktionellt perspektiv.

Förutom föreläsningar och seminarier innefattar kursen också praktiska moment, bland annat en serie dissektioner av representanter för olika djurgrupper.

I kursen ingår även en veckas fältstudier vid Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil, Bohuslän, då vi samlar och studerar marina djur.

Förkunskaper

80 hp biologi motsvarande basblocket i biologi inom Kandidatprogram i biologi/molekylärbiologi.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön