Elkretsanalys

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Elkretsanalys

Elektronik är kärnan i ett brett utbud av produkter, från enkla strömbrytare till komplexa system som kraftnät för att distribuera el. En grundläggande förståelse för byggstenarna i den analoga och digitala kretsen, hur de fungerar och hur de är utformade och modellerade är därför nödvändiga för alla ingenjörer och forskare. Dessutom har den senaste utvecklingen inom hemautomation (domotik) och enkla programmerbara datorer som Raspberry Pi och Arduino lett till avancerade elektroniska enheter inom räckhåll för alla som har behärskar grundläggande elektronik.

Denna kurs ger dig verktyg för att förstå de grundläggande begreppen för både analoga och digitala elektroniska kretsar, deras komponenter och deras funktion. Du lär dig att tillämpa kursens teoretiska innehåll på praktiska verkliga exempel i vardagliga situationer. Detta görs genom simuleringar som gör att du kan designa och analysera enkla kretsar och göra dem till riktiga kretsar för kretskort som du kan använda i verkligheten. Denna kurs ger dig de färdigheter som krävs för att framgångsrikt behärska framtida livslångt lärande inom alla områden av elektronik.

Förkunskaper

Envariabelanalys och Linjär algebra II

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Elkretsanalys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön