Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
30 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Estniska A

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i grannspråket estniska. Estland är så mycket mera än en grannstat med mångsidiga nutida och historiska band till Sverige. Det är lätt att fascineras av det livliga och mångskiftande kulturlivet, de många möjligheterna som landet erbjuder eller den rika folkdiktningen som formats av landets läge mellan öst och väst.

Kursen vänder sig i första hand till nybörjare i språket. Den är brett upplagd och ger en introduktion till estniskt uttal, ordförråd och språkstruktur. Språkstrukturen, ordförrådet och den praktiska språkfärdigheten är stommen i de tre delkurserna Estniskans grunder, Estniska språksystemet och Färdighetsträning som omfattar 7,5 högskolepoäng vardera. Kursen Estniska A innehåller också delkursen Estlandskunskap I (7,5 hp) som ger en översikt över Estlands geografi, natur, befolkning, staten, det politiska systemet, ekonomin, utbildningsväsendet och kulturen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Estniska A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön