Visa allastudier.se som: Mobil

Farmakoterapi i egenvård

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
9 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Farmakoterapi i egenvård

Kursen tar upp läkemedlens, de växtbaserade läkemedlens och naturläkemedlens roll i behandlingen av de vanligaste egenvårdsindikationerna. Vikt läggs vid gränsdragning mellan egenvård och sjukvård. Kursen ger träning i kundkommunikation och även en inblick i hur myndigheter resonerar kring egenvård.

Förkunskaper

För studerande på receptarieprogrammet gäller att 60 hp skall vara godkända från termin 1-2 samt att alla tidigare kurser inom programmet har genomgåtts.Behörig att antas till fristående kurs är den som har minst 60 hp varav godkända kurser om lägst 30 hp inom farmaceutisk biovetenskap och/eller farmaci och/eller farmaceutisk vetenskap varav minst 7,5 hp farmakokinetik samt grundkurs i fysiologi och farmakologi, eller motsvarande kunskaper vilka prövas individuellt.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Farmakoterapi i egenvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: