Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Finska A1

Detta är en kurs för dig som vill lära dig ett språk som talas av fem miljoner finnar i grannlandet samt av runt 250 000 sverigefinnar i Sverige. Att kunna finska ökar din förståelse för Finlands historia, kultur och traditioner. Du kan upptäcka dina rötter, lära dig att kommunicera med dina finska släktningar eller få inledande färdigheter att använda finska inom arbetslivet i både i Finland och i de 66 kommunerna som utgör förvaltningsområdet för finska.

Finska A1 ger en effektiv introduktion till finskt uttal, grundordförråd och språkstruktur samt språkvetenskaplig terminologi. Den passar för såväl nybörjare som studenter som har läst finska som hemspråk och vill repetera och aktivera språket, eller för dem som kan meänkieli och vill lära sig att skriva och tala standardfinska. Kursen passar även för studenter som är allmänt språkintresserade och vill lära sig ett annorlunda språk.

Kursen består av två delkurser (Finska I och Finska II). Den använder en lärobok med texter och grammatikbeskrivningar och grammatikövningar. Du får välja mellan olika lektionstider via nätet men ska delta en gång i veckan. Utöver lektionerna kommer du att få tillgång till grammatikövningar och inlämningsuppgifter via nätet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet