Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Floristik och faunistik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Floristik och faunistik

Här presenteras vanliga djur och växter i nordisk fauna och flora och deras förekomst i nordiska ekosystem, med fokus på inlärning av utvalda arter och grupper av växter och djur. Dessutom ingår avsnitt om morfologiska termer, taxonomiska principer, levnadssätt hos olika djur- och växtgrupper, insamlings- och bestämningsmetodik. Exkursioner och bestämningsövningar är viktiga inslag i kursen. Dessa utförs individuellt enligt instruktioner som förmedlas via kursens e-klassrum.

Distanskursens upplägg: Kursen ges helt på distans och innehåller inga obligatoriska träffar. Exkursioner och bestämningsövningar utförs individuellt enligt instruktioner som förmedlas via kursens e-klassrum. Kommunikationen mellan lärare och student sker på lärplattformen Studium genom forum och e-post, samt genom lärares feedback på inlämningsuppgifter. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Naturkunskap 2

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Floristik och faunistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön