Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
10 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Fotokemi

Kursen omfattar ett brett spektrum av både teoretiska och praktiska metoder inom modern fotokemi. Fundamentala fotofysiska och fotokemiska processer i molekyler och i halvledare analyseras med klassiska och kvantmekaniska metoder. Speciell vikt kommer att läggas på avancerad behandling av fotokemiska reaktioner i energiomvandlingssystem, som till exempel fotokatalys och fotosyntes. Medicinsk och industriell användning av fotokemi behandlas, samt atmosfärisk fotokemi och dess miljöaspekter.

Förkunskaper

120 hp med 90 hp kemi och fysik, varav minst 60 hp kemi. Spektroskopi, 10 hp och Kemisk bindning med beräkningskemi, 10 hp, eller motsvarande rekommenderas.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön