Funktionell programmering I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans, Uppsala
5 hp
Deltid
Kommande starter

Plats & start


Uppsala
Höst 2023

Distans
Höst 2023

Funktionell programmering I

Funktionell programmering är en form av deklarativ programmering: programmeraren ska fokusera på att definiera problemet, i stället för att ange exakt vilka steg ska leda till lösningen. I funktionell programmering definierar programmeraren en matematisk funktion. Deklarativ programmering är därför mycket annorlunda än imperativ eller objektorienterad programmering. Genom kursen får du ett bredare perspektiv på vad programmering innebär. Men deklarativt programmering är inte svårare, och kan leda till mycket eleganta program.

Kursens huvudsyfte är att lära funktionell programmering och att se hur väl det når målet att vara deklarativt. Funktionell programmering används i industriella projekt, där det ibland leder till stora förbättringar i kodkvalité och snabbhet.

Kursen omfattar teori om funktioner och relationer och praktisk programmering i Haskell. Jämförelser görs med imperativ och objektorienterad programmering.

Förkunskaper

120 hp med en fortsättningskurs i programmering. 15 hp matematik inklusive grundläggande algebra. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Funktionell programmering I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön