Visa allastudier.se som: Mobil

Gränssnittsprogrammering I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Gränssnittsprogrammering I

Syftet med denna kurs är att ge kunskaper och praktiska färdigheter i att konstruera moderna användargränssnitt. Ett delmål är att ge insikt i hur man med sunda strategier och tekniker kan lösa typiska problem som uppstår vid konstruktion av gränssnitt. Efter kursen ska du på egen hand kunna implementera ett komplext grafiskt gränssnitt, förstå hur gränssnitt uppdaterar sig själva om rätt gjorda, veta hur man bäst kopplar ihop logik med presentation samt kunna göra egna grafikkomponenter där så behövs.Kursen innehåller: Introduktion till gränssnittbibliotek; komponenter och funktionalitet. Övningar att skapa avbrottstyrda funktioner, visualisering av komplexa datastrukturer, layout-hantering, separering av innehåll och presentation (Model-View), Listeners, stöd för olika språk.

Förkunskaper

120 hp med 60 hp datavetenskap/teknik/systemvetenskap inklusive en fortsättningskurs i objektorienterad programmering.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: