Visa allastudier.se som: Mobil

Grundläggande drag i rysk rätt

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Grundläggande drag i rysk rätt

Kursen ger en översikt över rättssystemet i Ryssland. Många av de tidigare republikerna i Sovjetunionen använder fortfarande rysk rätt som modell för sin egen lagstiftning. Kursen ger dig därför även indirekt kunskap om rättssystemen i de forna delrepublikerna. Kursen kommer att fokusera på rysk författningsrätt, inkluderande mänskliga rättigheter, och rysk civilrätt  innefattande villkoren och skyddet för utländska direktinvesteringar i Ryssland. Kursen kommer även att täcka in det ryska domstolsväsendet och den roll som ryska domstolar spelar för utvecklandet av rysk rätt och för en rättsstat i Ryssland. En annan viktig del av kursen utgörs av Ryssland inställning till och förståelse av folkrätten, särskilt beträffande användande av våld, suveränitet, WTO och energipolicy.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med ett samhällsvetenskapligt eller ett humanistiskt ämne som huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Grundläggande drag i rysk rätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: