Hundra år av serier på engelska

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Hundra år av serier på engelska

Det här är en introduktionskurs i serier och grafiska romaner. Seriernas globala historia kan beskrivas på flera olika sätt och mediets rötter kan spåras långt tillbaka till mycket gamla källor. Som de oftast betraktas idag är serier ett relativt ungt fenomen och vissa seriefigurers påtagliga närvaro i masskulturen är ett ännu yngre, som domineras av framgångsrika amerikanska varumärken. Serier på engelska har emellertid större bredd än så och sedan det sena 40-talet har de behandlat ämnen som krig, rasism, trauma, identitet och dysfunktionella familjer, förutom att visa upp superhjältar och humorserier med djur i rollerna.

I den här kursen ligger fokus på angloamerikanska serier, vilket omfattar ett brett urval verk, genrer och framstående skapare. Kursmaterialet inkluderar serier från 1919 och framåt, såväl som kritiska och teoretiska texter.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Hundra år av serier på engelska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön