Introduktion till computational social science

Kursen introducerar beräkningsmetoder för att modellera mänskligt beteende och sociala fenomen. Grundläggande begrepp inom computational social science behandlas, såsom observationsstudier (vilka typer av data som finns, möjliga källor till snedvridning och hur man använder data för modellering), grundläggande begrepp och tekniker för att köra experiment (fråga kontra observation, naturliga experiment, simuleringar, validitet och generalisering) och diskutera viktiga frågor såsom etiska överväganden.

Kursen har både ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv, där du lär dig grundläggande principer och också hur du tillämpar dem i praktiken inom tre huvudområden:- analys av sociala nätverk- textanalys- agentbaserad modellering och simulering.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till computational social science

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön