Introduktion till kärnkraft

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Introduktion till kärnkraft

Kärnkraftsbranschen har ett kontinuerligt och långsiktigt rekryteringsbehov av teknisk personal som utöver kunskaper inom olika ingenjörsområden även har kunskap om kärnteknik. Kursen vänder sig till dig som genomgår en ingenjörsutbildning eller som redan är ingenjör på högskolenivå och överväger en karriärväxling. Kursen ger en bred överblick över kärnkraft som system och omfattar grundläggande reaktorteknik, kärnfysik (bland annat radioaktivitet, joniserande strålning och fissionsprocessen), kärnbränslecykeln och svensk energiförsörjning.

Kursen är en fristående kurs och fungerar som en prova på-kurs inför det ettåriga Högskoleingenjörsprogrammet i kärnkraftteknik som ges vid Uppsala universitet. Kursen kan efter godkänt resultat tillgodoräknas inom detta program. Observera att antagning till kursen inte utgör antagning till Högskoleingenjörsprogrammet i kärnkraftteknik utan det måste sökas separat. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c/Matematik D. Grundkurs i funktionslära eller envariabelanalys.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till kärnkraft

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön