Jane Austen som global författare

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Jane Austen som global författare

Fram till slutet av 1900-talet diskuterades romanerna om Jane Austen som exempel på inhemsk realism och provinsiell engelskhet. Hennes egen iakttagelse att "tre eller fyra familjer på landsbygden är perfekt att arbeta med" togs som uppriktig. Det är svårt att överskatta effekterna av Edward Saids vision av Mansfield Park som positionerad "i centrum för intressen som sträcker sig över halvklotet, två stora hav och fyra kontinenter" i sitt klassiska postkoloniala verk från 1993, Culture and Imperialism.

I den här kursen kommer du att bekanta dig med Saids intervention och den därpå följande kritiska debatten om Austens verk. Viktiga resurser för att förstå både författarens plats i imperiets historia kommer att introduceras, inklusive öst- och västindiska förbindelser, och hur hennes verk mottas global idag. Du kommer att läsa två av romanerna och utdrag ur flera, liksom hennes brev och oavslutade sista verk. Dessa texter kommer att kompletteras med relevant sekundärmaterial.

Uppläggning för distanskurs: Kursen bygger på självstudier och kommunikation i den webbaserade undervisningsmiljön, som används för genomförande av kursens obligatoriska aktiviteter. Undervisningen sker i huvudsak genom studieanvisningar, övningsuppgifter och diskussioner. Tillgång till dator med internetuppkoppling krävs för att följa kursen. Undervisning och examination genomförs helt via den webbaserade lärplattformen. Inga träffar på campus ingår. Inga schemalagda obligatoriska möten online förekommer. Att läsa en kurs på distans innebär att du själv i hög grad bestämmer när du studerar, eftersom du inte är lika bunden till schemalagda lektioner. Tänk dock på att en distanskurs kräver lika stor arbetsinsats som en vanlig campuskurs.

Studentcitat om kursen:

"I wasn't sure of what to expect of a distance course but the way this course was organized greatly exceeded my expectations."

"I can only have positive feedback for this course! This is perhaps now one of my favorite courses I have ever done and I have truly enjoyed every minute of it."

"This course has really broadened my horizon on Austen literature."

"I have gained a better understanding of Austen's novels, and hold her as an even greater author now."

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Jane Austen som global författare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön