Joseph Conrad som global författare

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2023 - Distans

Joseph Conrad som global författare

I denna kurs utforskar du fenomenet globaliserat författarskap i Joseph Conrads liv och verk. Conrad var polyglott och en kosmopolitisk författare, vars verk publicerades som följetonger och översattes till flera språk under hans livstid. Därmed utövade han ett kraftigt inflytande över hur samtida läsare betraktade världen, samtidigt som hans eget extraordinära liv och verk formades av de globala krafterna nationalism, imperialism och nya medier.

Med utgångspunkt i Maya Jasanoffs banbrytande biografi The Dawn Watch (2017) studeras ett urval av Conrads romaner, kortare skönlitterära texter, uppsatser och brev i förhållande till idag aktuella teoretiska diskussioner av begrepp såsom "transnationalism", "life writing", "empire and race", "reception networks", och "maritime space".

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Joseph Conrad som global författare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön