Kandidatprogram i datavetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kandidatprogram i datavetenskap

Datorer används överallt inom samhälle och näringsliv. Någon måste programmera dem och se till att programvaran blir användarvänlig och fungerar som den ska. Kandidatprogrammet i datavetenskap ger dig rejäla kunskaper om modern informationsteknologi och hållbar programutveckling.

De två första åren ägnar du åt studier framför allt inom programutveckling och matematik, till stora delar tillsammans med studenter på civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi.

I årskurs tre läser du mer avancerade datavetenskapliga kurser, till exempel datakommunikation och kompilatorteknik. Här har du också möjlighet att fördjupa dig genom att välja kurser från masterprogrammet i datavetenskap.

Föreläsningar i hela studentgruppen och lektioner i mindre grupper blandas med mer praktiska inslag som laborationer, inlämningsuppgifter och projektarbeten.

Kurslitteraturen är till stor del på engelska. Ibland hålls även föreläsningar på engelska, särskilt under det tredje året. Det finns mycket goda möjligheter att studera utomlands mot slutet av utbildningen, exempelvis i Frankrike, Italien, Kina, Nederländerna, Singapore, Spanien, Storbritannien, Turkiet eller Tyskland.

Programmet leder till en naturvetenskaplig kandidatexamen med datavetenskap som huvudområde.

Efterfrågan på kompetens inom det datavetenskapliga området är mycket stor och väntas fortsätta växa. Många datavetare får jobb direkt efter kandidatexamen, och arbetar sedan som IT-konsult, systemutvecklare eller "data scientist", inom såväl stora som små organisationer.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i datavetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön