Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi

Du vill förstå andra människors livsvillkor och perspektiv, hantera vardagsproblem och globala utmaningar. Du vill vara på plats där det händer, både i Sverige och i världen. Då är Kandidatprogrammet i kultur, samhälle och etnografi programmet för dig.

Programmet ger dig grundliga kunskaper i kultur- och samhällsanalys samt etnografiska metoder. Med deltagande observation och intervjuer som verktyg får du analysera kulturella fenomen och sociala förändringar - en kompetens som i allt högre grad efterfrågas på arbetsmarknaden.

Basen i programmet är ämnena etnologi och kulturantropologi som båda söker förstå de sociala, politiska, ekonomiska och kulturella förhållanden som formar människors liv. Det etnologiska perspektivet ger dig insikter i det förindustriella och moderna Sverige och Europa. Genom kulturantropologins internationella utblick får du kunskaper om olika samhällen bortom massmedias beskrivningar. De olika perspektiven hjälper oss att förstå andra, oss själva och vad det är att vara människa, både här och där, och då och nu.

Kandidatprogram i Kultur, samhälle och etnografi leder till en filosofie kandidatexamen med kulturantropologi eller etnologi som huvudområde.

Utbildningen förbereder dig för en yrkesbana inom offentlig eller privat sektor både i Sverige och internationellt för att arbeta med till exempel integrationsfrågor, samhällsplanering och internationell utveckling, diplomati, media och kommunikation, konst och kultur, turism och museiverksamhet. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i kultur, samhälle och etnografi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön