Kandidatprogram i speldesign

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Gotlands Län

Kandidatprogram i speldesign

Vill du utveckla spel på en professionell och internationell nivå? Är det du som kommer att ta de estetiska uttrycken och upplevelserna till nästa nivå inom spelbranschen? Då är det här utbildningen för dig. Här varvas teori med praktiskt arbete där du får testa dina nya kunskaper i team tillsammans med andra studenter. Kandidatprogrammet i speldesign ges i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Den här branschnära utbildningen ger dig goda inblickar i framtida arbetsmiljöer och du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter. Teori inom ämnet Speldesign förenas med de kunskaper som krävs för att utveckla såväl digitala som analoga spel. Du får träning i att testa och designa för både användarvänlighet och affärsmål och inte minst för konstnärliga uttryck. Under utbildningen diskuterar vi också återkommande spelens inverkan på samhället och vilket ansvar det innebär att skapa massmediala produkter.

Nivån på utbildningen håller världsklass och en hel del av våra tidigare studenter har tagit fram spel som prisats runt om i världen. Många tidigare studenter driver nu egna spelutvecklingsstudios eller arbetar på framgångsrika spelföretag i och utanför Sverige. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram i Sverige, Europa eller i övriga världen.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Ort: Visby

Starttermin: Höst

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska) + Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i speldesign

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön