Kandidatprogram i speldesign och programmering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Gotlands Län

Kandidatprogram i speldesign och programmering

Vad kan du om de tekniska delarna av spelutveckling? Inom kandidatprogrammet i speldesign och programmering får du de logiska och tekniska kunskaperna som behövs för att utveckla spel. Programmet ges i Visby, en miljö präglad av närhet mellan lärare och studenter.

Inom programmet lär du dig att utveckla spel och får en god förståelse för hur spel fungerar och påverkar användarna. Utbildningen varvar projekt om spelutveckling med teoretiska kurser inom speldesign och datavetenskap. Dessutom får du omfattande träning i att samarbeta med andra studenter genom de många grupparbeten som ingår i utbildningen.

Utbildningen har ett gott anseende internationellt tack vare den höga nivån på studenternas produktioner. Under årens lopp har flera av våra studentteam vunnit priser för sina spel, särskilt vid det prestigefyllda Swedish Game Awards. En av utbildningens styrkor är dess mycket goda kontakter med spelbranschen, och utbildningens före detta studenter ger dig ett särskilt användbart nätverk. Programmet ges på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde.

Bland våra utexaminerade studenter finns såväl företagare med egen spelutvecklingsstudio som anställda vid de mest framgångsrika spelföretagen både i och utanför Sverige. Före detta studenter undervisar även vid ett flertal av Sveriges utbildningar inom spelutveckling och speldesign. Efter programmet finns möjligheter att studera vidare på magister- eller masterprogram.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Matematik 3c/Matematik D

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i speldesign och programmering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön