Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gotlands Län
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Gotlands Län

Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Vill du leda spelutvecklingsprojekt från idé till färdig produktion? Kandidatprogrammet i speldesign och projektledning ger dig verktygen för att på bästa sätt kunna planera projekt och leda arbetslag inom spelområdet. Du får övning i kommunikation samt verktyg för att planera och utvärdera spelutvecklingsprojekt från idé till färdigt spel. Programmet ges i Visby, en studiemiljö som präglas av närhet mellan lärare och studenter.

På programmet varvas projektkurser med fokus på praktisk spelutveckling med teoretiska kurser inom såväl speldesign som projektledning. Som speldesigner behöver du också god kommunikativ förmåga, både för att kunna kommunicera och samarbeta väl inom ditt arbetslag och för att kunna utforma spelarens upplevelse. Utbildningen tränar dig i att uttrycka dig såväl muntligt som i text, bild och spel. Som projektledare får du dessutom kunskaper om gruppdynamik, planering och spelspecifik produktionsmetodologi. Du kommer också att få träna din samarbetsförmåga i de många grupparbeten som präglar utbildningen.

Bland utexaminerade studenter finns såväl företagare med egen spelutvecklingsstudio som anställda vid framgångsrika spelföretag både i och utanför Sverige. Före detta studenter undervisar även vid flera av Sveriges utbildningar inom spelutveckling och speldesign.

Programmet ges helt och hållet på engelska och leder till en filosofie kandidatexamen med speldesign som huvudområde och Industriell teknik som biområde.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och Matematik 2a eller 2b eller 2c

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i speldesign och projektledning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön