Kinesisk litteraturhistoria

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kinesisk litteraturhistoria

Kursen ger dig en introduktion till kinesisk litteratur, en översiktlig genomgång av den kinesiska litteraturens utveckling, från den äldsta bevarade poesin och de konfucianska klassikerna fram till dagens digitala litteratur och dystopiska science fiction-romaner i Kina.

Du läser och diskuterar ett urval av kinesiska litterära verk, i svensk eller engelsk översättning, av de mest inflytelserika författarna i Kina genom tiderna. Synen på litteraturen och dess viktiga roll i samhället i Kina, politiska kampanjer, tryckfrihet, kvinnliga författares ställning etcetera diskuteras också i form av till exempel grupparbeten.

Kursen ger även en kort introduktion till kinesisk litteraturhistorieskrivning, litteraturteori och de konventionella genrerna, samt ger en inblick i den kinesiska kulturen.

Vissa av föreläsningarna kan komma att ges digitalt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kinesisk litteraturhistoria

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön