Kostvetarprogram

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kostvetarprogram

Är du intresserad av mat, måltider och hälsa i relation till hållbar utveckling - då ska du läsa kostvetarprogrammet. Programmet ger dig en vetenskaplig grund och bred kunskap inom området kostvetenskap, samt grunder i ledarskap och företagsekonomi. Du studerar nutrition, livsmedelsvetenskap, livsmedelssäkerhet, matlagningstekniker, måltidsservice, produktutveckling, sensorik, sociologiska perspektiv på mat och vetenskapliga metoder. Genomgående lyfts olika perspektiv såsom hälsa, välbefinnande och hållbar utveckling. Utbildningen inkluderar också ledarskap och marknadsföring. Arbetslivsanknytning utgör en del av studierna och du gör praktik inom exempelvis en måltidsverksamhet, inom livsmedelsindustrin, handeln eller närliggande verksamhet.

Programmet leder till en filosofie kandidatexamen med kostvetenskap som huvudområde och företagsekonomi som biområde. Undervisningen sker huvudsakligen på svenska.

Som kostvetare arbetar du inom ett område som ständigt är aktuellt och hela tiden utvecklas. Arbetstillfällen finns både i offentlig och privat sektor. Exempelvis kan du som kostchef leda och utveckla olika typer av måltidsverksamheter eller inom livsmedelsindustri och handel utveckla och säkra kvaliteten på livsmedel. Som kostvetare kan du också arbeta med information och undervisning. Du kan även välja att studera vidare på avancerad nivå efter programmet. Dessutom finns möjlighet till forskarutbildning inom ämnet kostvetenskap.

Ort: UppsalaStarttermin: Höst

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kostvetarprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön