Visa allastudier.se som: Mobil

Krav inom agil utveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Krav inom agil utveckling

Inom nästan alla yrken används idag datorer för att stödja delar av arbetet. Vissa användare är nöjda med sina IT-system men många upplever att IT-systemen är onödigt krångliga och därför försvårar arbetet. Detta är också en av de främsta orsakerna till att många införanden av nya IT-system misslyckas.Den här kursen handlar om metoder för att ta reda på hur IT-stöd bör utformas, med fokus på att ge professionella yrkesutövare bra stöd i sina arbeten. Begreppen användbarhet och användarcentrerad design sätts i sammanhang med agil mjukvaruutveckling. I kursen genomförs även den första iterationen av ett agilt utvecklingsprojekt för att ge praktisk erfarenhet av att identifiera och förfina krav genom observationsstudier, intervjuer, behovsanalys, kontextuell design och utvärdering.

Förkunskaper

120 hp och Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)Därutöver antingenAlternativ 1: 15 hp människa-datorinteraktion på avancerad nivå,Alternativ 2: 30 hp inom datavetenskap/systemvetenskap inklusive Metoder och projektledning för mjukvaruutveckling ellerAlternativ 3: 50 hp datavetenskap varav 10 hp på avancerad nivå. Gränssnittsprogrammering med ett användarperspektiv och Självständigt arbete inom system i teknik och samhälle - IT-system.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Krav inom agil utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: