Kultur och krig

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala

Kultur och krig

Kursen förklarar antropologiska perspektiv på krig och väpnade konflikter och erbjuder en fördjupad förståelse av hur en väpnad konflikt både påverkar och påverkas av vardagslivet. Kursen diskuterar kultur och andra antropologiska nyckelbegrepp i relation till ett urval av fallstudier. Den visar hur krig och väpnade konflikter både bryter ner livsvärldar och skapar nya. Lokala uttryck för genus, makt och flyktingskap analyseras i relation till omvärldens mediabevakning, vapenhandel och humanitära insatser.

Kursen vänder sig till studenter intresserade av antropologi, internationella relationer, humanitärt bistånd, journalistik, statsvetenskap, och freds- och konfliktstudier.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kultur och krig

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön