Läkarprogrammet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Uppsala
360 hp
Heltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Uppsala
Höst 2024

Uppsala
Vår 2025
2024-10-15

Läkarprogrammet

Förebygga, lindra och läka - kraven på läkare är höga. På Läkarprogrammet skaffar du dig de kunskaper, färdigheter, förmågor och förhållningssätt som krävs för läkaryrket och för en forskargärning.

Redan under det basvetenskapliga stadiet får du dina första patientkontakter. Du lär dig undersökningsmetoder och andra kliniska färdigheter samtidigt som din förståelse för både etiska och vetenskapliga frågeställningar byggs upp. Genom hela programmet kommer du att närma dig din yrkesroll genom att biologisk basvetenskap integreras med klinisk vetenskap och klinisk färdighetsträning.

Du kommer i allt väsentligt studera teoretiska moment satta i sitt sammanhang. Du lär dig hur sjukdomar och tillstånd diagnosticeras och behandlas och hur du i detta arbete förhåller dig till patienter, närstående och medarbetare inom vården. Även om metoderna för undersökning, analys och behandling blir allt mer avancerade, är det fortfarande till stor del i det direkta mötet med patienter och medarbetare som läkaryrket utövas. Att kunna få fram och tolka patientens besvär och symptom är en förutsättning för att kunna ställa korrekt diagnos och föreslå lämplig behandling.

Programmet leder till en läkarexamen. Efter examen kan du ansöka om läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

Som läkare kan du arbeta på sjukhus, vårdcentraler eller privata mottagningar. Du kan ägna dig åt forskning och undervisning på universitetssjukhus eller arbeta på läkemedelsföretag.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Läkarexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkarprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön