Läkemedelsmissbruk och beroendelära

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum

Läkemedelsmissbruk och beroendelära

I kursen förmedlas kunskaper om hjärnans belöningsnätverk och drogberoende såsom beroendemekanismer, experimentella modeller för studier av beroende och behandling av beroende. Kursen är neurobiologiskt inriktad och utgör en fördjupning i farmakologi och biovetenskap.

Verkningsmekanismer för olika beroendeframkallande medel samt kort- och långtidseffekter av alkohol, cannabis, centralstimulerande medel, opioider, dopningspreparat, med mera behandlas. Individuella skillnader genom inverkan av ärftlighet och miljö på drogeffekter, beroendeutveckling och behandling ingår.

Kursen ger en påbyggnad för vidare studier, forskning och arbete inom neurofarmakologi och beroendevetenskap.

Förkunskaper

150 hp inom biomedicin, farmaceutisk vetenskap, kemi, läkemedelsutveckling, naturvetenskap och/eller teknik. Tidigare studier ska innehålla farmakologi. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Läkemedelsmissbruk och beroendelära

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön