Visa allastudier.se som: Mobil

Läkemedelssäkerhet och farmakovigilans

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
7.5 hp
Deltid

Läkemedelssäkerhet och farmakovigilans

Denna fortsättningskurs är baserad på samma format som introduktionskursen (Preklinisk säkerhetsvärdering och farmakovigilans) men en mer omfattande kursbok kommer att användas. Kursen ska ge kunskaper om principer för nytta/riskbedömning av läkemedel och hur man förbättrar säkerheten vid läkemedelsanvändning. Kursen är lämplig för dig som vill arbeta med biverkningsrapportering och läkemedelssäkerhet.

Observera att 2,5 hp inom introduktionskursen Preklinisk säkerhetsvärdering och farmakovigilans (3FX011 alternativt 3FX211) eller hela campuskursen 3FX200 ska vara godkänd för att du ska vara behörig till denna fortsättningskurs. 

Vi kommer att fokusera på
  • Farmakogenomikens betydelse för individuell variation när det gäller läkemedelsbiverkningar
  • Allvarliga biverkningar
  • Riskkommunikation
  • Risk/nytta bedömning av läkemedel särskilt biologiska läkemedel
  • Biverkningsrapporter och metoder för säkerhetsövervakning

Förkunskaper

Läkemedelsbiverkningar och farmakovigilans, 7,5 hp eller minst 2,5 hp från Preklinisk säkerhetsvärdering och farmakovigilans. Inom apotekarprogrammet krävs dessutom minst 150 hp från programmet samt att alla kurser på terminerna 1-7 har genomgåtts.

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Uppsalastudenten som tar chansenAtt plugga på Uppsala universitet kan bland annat innebära att du spenderar ett år i Australien....


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar