Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Ledarskap för hållbar utveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Ledarskap för hållbar utveckling

Kursen utforskar betydelsen av institutioner och policys i relation till ledarskap för hållbar utveckling både lokalt och globalt och med olika uppsättningar av intressenter. Genom att använda olika perspektiv och erfarenheter kan nyckelelement i organisationsstrukturer identifieras vilka främjar socialt lärande.

Kursen har sin utgångspunkt i idén om post-normala förhållanden, vilket refererar till situationer då "fakta är osäkra, det är en hög nivå av komplexitet, värderingar debatteras, insatserna är höga och det är bråttom att fatta beslut". Post-normal teori syftar till att omforma synen på socio-biologiska problems beskaffenhet till sociala dilemman genom vilket ledarskapet kommer att formas av en hög nivå av komplexitet och osäkerhet samt förståelsen av olika maktstrukturers inverkan.

Kursen uppmuntrar dig att kritiskt reflektera över kring vad som är en nödvändig mix av tvingande och frivilliga åtgärder för att fostra socialt lärande i olika miljöer under post-normala förhållanden.

Distanskursens upplägg: Kursen ges online, till exempel via Zoom. Kursen har två timmars föreläsningar två gånger per vecka och två timmars obligatoriskt grupparbete eller seminarier två gånger per vecka. Kommunikation mellan student och lärare sker online via kommunikationsplattformar som Zoom, e-post och Studium. För att kunna delta i distanskursen behöver studenterna tillgång till internet, en PC eller Mac-dator och en webbläsare, till exempel Google Chrome samt headset med mikrofon och hörlurar. Examinationen består av skriftliga inlämningsuppgifter, deltagande i obligatoriska seminarier och gruppuppgifter. De uppgifter och aktiviteter som ingår i provet kommer att förmedlas via en online-kommunikationsplattform.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap för hållbar utveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön