Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Ledarskap och konflikthantering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Ledarskap och konflikthantering

Kursen omfattar olika aspekter på konfliktbegreppet kopplat till individen och gruppen i ett ledarskapssammanhang. Under kursen studeras hur det egna ansvaret utifrån konflikthanteringsstil och försvarsmönster kan påverka en konflikts utveckling. Kursen belyser även ledarskapets betydelse i en konflikt och dess hantering. Utifrån ett ledarskapssammanhang studeras de processer som uppkommer i samband mellan individ, grupp och ledarskap utifrån ett relationsperspektiv.

Distanskursens upplägg: Kursen är helt webbaserad och undervisningen sker via en lärplattform. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och bredbandsuppkoppling krävs för att följa kursen. Kursen innehåller obligatoriska nätbaserade seminarier som ges på schemalagda tider. För varje seminarium erbjuds flera alternativa tider, såväl på dag- som kvällstid, och studenter väljer lämplig tid i samråd med kursansvarig lärare.

Förkunskaper

30 hp inom valfritt huvudområde

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och konflikthantering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön