Visa allastudier.se som: Mobil

Luftmiljö och tillämpad meteorologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
15 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala

Luftmiljö och tillämpad meteorologi

Syftet med kursen är att utnyttja din kunskap om atmosfären på andra tillämpningar än enbart väder och klimat. Kursen tar upp: - Tekniker för att modellera och kvantifiera luftföroreningar och ljudutbredning i det atmosfäriska gränsskiktet. - Tekniker som används för rökgasrening och bullerdämpning. - Metoder som används för vindresursberäkningar, vilka används som underlag vid vindkraftsetablering. - Metoder för att beräkna medel- och extremklimat av vind, temperatur och nederbörd och hur dessa kan användas vid samhällelig klimatdimensionering och klimatbelastning (byggnader, broar, dammar, energibärare med mera).

Förkunskaper

120 hp, varav 90 hp inom teknik/naturvetenskap inklusive Meteorologi, hydrologi och miljömätteknik, 15 hp.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön