Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i internationell investeringsrätt

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Magisterprogram i internationell investeringsrätt

Magisterprogrammet i internationell investeringsrätt ger dig avancerad och detaljerad kunskap inom området internationella skiljeförfaranden. Internationella skiljeförfaranden har ökat exponentiellt under de senaste åren och fortsätter även att göra det. Jurister med särskild kunskap inom området är efterfrågade hos advokatbyråer, regeringsorgan, banker, storföretag, Europeiska Unionen, internationella organisationer, såsom ICSID och icke-statliga organisationer.Magisterprogrammet i internationell investeringsrätt är ett ettårigt program på heltid på avancerad nivå för dig med en treårig (eller högre) examen i juridik. På programmet får du avancerade och detaljerade kunskaper om internationella skiljeförfaranden avseende tvister mellan investerare och stater.Programmet omfattar totalt 60 högskolepoäng (hp), varav 45 hp är kurser och 15 hp en uppsats.Efter avslutat program ska du ha:- en avancerad och detaljerad kunskap om folkrätten och internationella skiljeförfaranden rörande utländska investeringar- en avancerad och detaljerad kunskap om relevant rättspraxis och juridisk litteratur- en fördjupad kunskap om analytiska, metodiska och teoretiska problemställningar som uppstår i investeringstvister- en god förmåga att strukturera och presentera - muntligt och skriftligt - komplicerade rättsvetenskapliga frågeställningar för en välinformerad publikEfter att ha genomfört programmet ska du ha:- fördjupad kunskap om teori och praxis inom internationell investeringsrätt och relevanta delar av generell folkrätt- fördjupad kunskap om teori och praxis för internationella skiljedomsförfaranden,  inklusive relevant förlikningsrätt (tvisterätt) och rättsdoktrin- förmågan att hantera ärenden genom praktisk utbildning i tvistelösning- förmågan att strukturera och presentera - muntligt och skriftligt - komplexa juridiska problem för en välinformerad publikProgrammet leder till en juris magisterexamen med rättsvetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Grundexamen (motsvarande minst tre års heltidsstudier eller 180 hp) med juridik eller rättsvetenskap som huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i internationell investeringsrätt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön