Visa allastudier.se som: Mobil

Magisterprogram i vindkraftprojektering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gotlands Län
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Gotlands Län

Magisterprogram i vindkraftprojektering

Läs detta internationella magisterprogram och bidra med ett positivt fotavtryck till en globalt hållbar värld! Magisterprogrammet i vindkraftprojektering kombinerar kunskap om planering och projektering av vindkraft med projektledning så att du får nödvändig kompetens för att kunna etablera en hållbar energiproduktion med hänsyn till olika intressen. Studieplanen betonar tillämpad kunskap bland annat genom att anlita gästföreläsare med expertis i olika områden, användning av det senaste inom simulerings- och planeringsmetoder samt genom exkursioner till vindkraftparker. En annan fördel med magisterprogrammet är den tvärvetenskapliga och internationella inriktningen som ger en spännande mångkulturell studiemiljö. Programmet förbereder dig för ett yrkesliv inom sektorn för förnybar energi genom att fokusera på planering, projektering och projektledning. Vindkraftteknik, ekonomi, elmarknad, nätteknikintegration, energiutvinning, miljöbedömning, lokal förankring av vindkraftparker, meteorologi, beräkningsverktyg och projektledning är ämnen som ingår i studierna. Som student kan du bygga ett brett nätverk som ger dig möjlighet att knyta kontakter till framtida arbetsgivare och praktikplatser i industrin. Programmet ges på Campus Gotland i världsarvsstaden Visby. Ön är en utmärkt plats att studera vindkraft där vindkraften står för mer än 40 % av elförsörjningen.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp inom teknik, naturvetenskap eller samhällsvetenskap.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i vindkraftprojektering

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: