Visa allastudier.se som: Mobil

Makromolekyler och mjuka material - syntes, egenskaper och karaktärisering

Uppsala universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Uppsala
5 hp
Deltid
Startdatum: Vår 2020 - Uppsala
Sista ansökan: 2019-10-14

Makromolekyler och mjuka material - syntes, egenskaper och karaktärisering

Kursen omfattar olika kemiska principer som kan användas för att designa, syntetisera och utveckla makromolekyler och mjuka material för praktiska tillämpningar. Denna kurs syftar till att ge en förståelse av grundläggande såväl som avancerade aspekter av polymersyntes, polymerisationsreaktioner och karakterisering av mjuka material, samt en kvalitativ molekylär förståelse av de supra-/makromolekylära strukturer som dessa polymerer kan bilda.Kursen kommer att ge dig en förståelse för mjuka materials makroskopiska egenskaper och principer för att designa denna typ av material. Detta utgör en stabil bas för syntes av mjuka material för till exempel regenerativ medicin eller energilagring, baserat på både syntetiska och naturliga polymerer.

Förkunskaper

120 hp inom teknik/naturvetenskap med 60 hp kemi inklusive 10 hp organisk kemi eller polymerkemi.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön