Visa allastudier.se som: Mobil

Människans evolution och genetik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2020-10-14

Människans evolution och genetik

Vår förståelse för människans evolution och genetik har tagit enorma kliv de senaste årtiondet med att människans genom sekvenserats och kartlagts. Vi vet idag mycket mer om den genetiska basen för egenskaper och sjukdomar i människan. Men hjälp av genetiska data från många människor har vi idag också en mycket bättre bild av människans evolution och demografiska historia. Inte minst med de senaste molekylära metoderna för att undersöka DNA från förhistoriska människor, såsom neandertalare och moderna människor som levde för många tusen år sedan, har revolutionerat vår bild av människans historia.Kursen ger en rik bild av människans ursprung och evolutionära historia baserat på de senaste genetiska fynden som har framkommit efter den genomiska revolutionen. Kursen kommer att ge en god förståelse av det mänskliga genomet, populationsgenetiska verktyg för att analysera det humana genomet, människans evolutionära historia, människans genetiska variation och koppling till egenskaper, DNA från förhistoriska människor, och en inblick i andra forskningsfält som studerar människans historia såsom arkeologi, antropologi, paleontologi och lingvistik.

Förkunskaper

120 hp inklusive 60 hp biologi/medicin/farmaceutisk vetenskap och kurser om minst 15 hp inom ett av följande ämnen: bioinformatik, biomedicin, bioteknik, evolution, genetik, genomik eller systematik.Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Människans evolution och genetik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: