Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i digital humaniora

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i digital humaniora

Programmet i digital humaniora ger dig goda kunskaper om hur kraftfulla digitala redskap kan användas för att analysera, visualisera och beforska digitala medier och digitaliserat äldre material. Du lär dig också att digitalisera och bearbeta olika typer av text- och bildmaterial så väl som hur dessa kan göras tillgängliga vid kulturarvsinstitutioner och i andra sammanhang. Programmet är tvärvetenskapligt och drivet av humanistiska frågeställningar. Ett genomgående inslag är övningar i kritisk granskning av digital teknik och dess användning i en rad områden inklusive kunskapsproduktion och kulturarv.Programmet leder till en filosofie masterexamen med digital humaniora som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med ett humanistiskt eller samhällsvetenskapligt ämne som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i digital humaniora

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön