Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i energiteknik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i energiteknik

Masterprogrammet i energiteknik (InnoEnergy MSc Programme Energy Technologies ENTECH) ger dig fördjupad kunskap om ny energiteknik kombinerad med kunskap och färdigheter inom innovation och entreprenörskap. I det tvååriga programmet, som ges helt på engelska, studerar du vid olika universitet under det första och andra året. Första året du kan studera vid Karlsruher Institut für Technologie (KIT) i Tyskland eller vid Instituto Superior Técnico (IST) i Portugal. Andra året kan du studera vid det andra av dessa två universitet, vid Grenoble INP i Frankrike eller vid Uppsala universitet.Programmet är modulärt uppbyggt, vilket innebär att du har utmärkta möjligheter att anpassa din studieprofil med hjälp av lärarna vid de olika universiteten.Programmet leder till en teknologie masterexamen med energiteknik som huvudområde. Fullföljda studier kan även leda till en masterexamen från något av de andra tre lärosätena som ingår i samarbetet.Efter examen kan du arbeta med energi och innovation inom företag och andra organisationer, eller fortsätta med forskarutbildning. Du får tillgång till ett brett personligt nätverk inom den europeiska energisektorn och kunskap för att leda innovation inom industrin eller i ditt eget nystartade företag.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp. Särskild behörighet till programmet anges på InnoEnergys hemsida: https://innoenergy.com/for-students-learners/master-school/application-process/.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i energiteknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: