Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i engelska - Engelsk litteratur

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i engelska - Engelsk litteratur

Masterprogrammet i engelska har tre inriktningar: engelsk språkvetenskap, engelsk litteraturvetenskap och amerikansk litteratur och kultur. Du fördjupar dig i någon av inriktningarna, lär dig tillämpa forskningsmetoder och tränas i akademiskt skrivande.Programmet omfattar obligatoriska och valfria kurser där undervisning vanligen sker i små seminariegrupper med lärare som är specialister inom fältet.Inriktningen engelsk språkvetenskap orienterar sig mot forskning inom till exempel korpuslingvistik, sociolingvistik och engelska som främmande språk.Inriktning engelsk litteratur fokuserar på den historiska och teoretiska utvecklingen i den engelska litteraturen från Shakespeare till postmodernismen och därefter, med beaktande av genus- och postkolonial kritik.Inriktningen i amerikansk litteratur fokuserar på de förändringar litteraturen genomgått, såväl tematiska som estetiska, från tiden för den amerikanska renässansen till det post-postmoderna skedet.Utbildningen ges på engelska. Programmet leder till en filosofie masterexamen med engelska som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen med engelska som huvudområde eller en motsvarande examen. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 7. (Med en svensk kandidatexamen i engelska uppfylls kravet på Engelska 7.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i engelska - Engelsk litteratur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön