Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i Euroculture

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i Euroculture

Euroculture är ett tvåårigt, tvärvetenskapligt masterprogram som ges i samarbete med andra universitet och som fokuserar på det moderna europeiska samhället, dess politik och dess kultur i ett globalt sammanhang. Programmet, som fått utmärkelsen Erasmus Mundus Programme of Excellence, riktar sig till dig som förstår att Europas framtid kommer att påverkas inte bara av ekonomi och politik, utan också av identiteter, visioner och värderingar: med ett ord, kultur. Programmet förbereder dig för att göra skillnad inom områden som till exempel diplomati, journalistik, det internationella näringslivet, kulturadministration, forskning och europeiska institutionerna. Alla studenter läser sin andra termin vid ett annat av de sju framstående europeiska universitet som ingår i Euroculture-konsortiet. Den tredje terminen får du välja mellan en praktik inom ett stort antal olika områden och olika forskningsseminarier - kanske vid ett av våra partneruniversitet i Indien, Japan, Mexiko och USA. På detta sätt kan du anpassa programmet enligt dina karriärintressen. Dessutom kommer våra praktiska "Eurocompetence"-kurser att ge dig kommunikativa färdigheter och ledarskapsförmåga och bereda dig för att kunna använda dina akademiska kunskaper i praktiken. Kurserna ges på engelska, och studenterna kommer från hela Europa och världen.Programmet leder till en teologie masterexamen med Euroculture som huvudområde.För ytterligare information och för att anmäla dig, se www.euroculturemaster.eu. Det är olika sökdatum för olika kategorier av sökande.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom ett ämne som är relevant för Euroculture (huvudsakligen humaniora och samhällsvetenskap).Dessutom krävs mycket goda kunskaper i engelska. Dessa kunskaper brukar intygas genom ett internationellt erkänt prov eller tidigare studier vid ett universitet. Lägsta betygskrav vid prov är:- IELTS: sammanlagt betyg på 6,5 och ingen del mindre än 6,0- TOEFL: pappersprov: 4,5 poäng (av högst 6) på skriftliga delen och sammanlagt 580; Internetprov: 20 poäng (av högst 30) på skriftliga delen och sammanlagt 92;- Cambridge: CAE (C1), CPE (C2).

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i Euroculture

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön