Masterprogram i global hälsa

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Uppsala
Sista ansökan: 2023-04-16

Masterprogram i global hälsa

Masterprogrammet i global hälsa förbereder dig för arbete med globala hälsofrågor. Här får studenter från hela världen kunskap om och färdigheter i att analysera och lösa globala hälsoproblem genom att utveckla och utvärdera interventioner som förbättrar folkhälsan. Till våra fokusområden hör global barnhälsa, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, migration och global nutrition. Som våra alumner visar finns det goda jobbmöjligheter inom statliga, frivilliga och mellanstatliga organisationer efter avslutad programmet. Du kommer också ha en stark bas för att utveckla din karriär inom forskning. 

Programmet leder till en medicine masterexamen med global hälsa som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inom medicin, vård, nutrition eller annat område relevant för global hälsa.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i global hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön