Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i global miljöhistoria

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala

Masterprogram i global miljöhistoria

Miljöhistoria är ett tvärvetenskapligt ämne där den komplexa relationen mellan människa och natur över tid och rum står i centrum. Fokus ligger på historiska förändringar, händelser, debatter och analytiska perspektiv på relationerna människa-natur. Miljöhistoria har också ambitionen att genom analys av det förflutna tolka, förklara och debattera samtidsfrågor.Masterprogrammet i global miljöhistoria ges i samarbete mellan fyra institutioner och ett centrum inom Uppsala universitet, samt en institution vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Som student får du del av universitetets vetenskapligt breda kompetens inom detta forskningsfält med lärare som är specialiserade inom aspekter av afrikansk, europeisk, asiatisk och amerikansk miljöhistoria.Programmet ger en översikt över långa historiska skeenden av samspelet mellan mänskliga samhällen och naturgivna förhållanden, och djupare insikt i olika aspekter av hur relationen mellan människa och natur har förändrats under framväxten av moderna stater och globala maktrelationer. Du får självständigt och kritiskt identifiera och analysera centrala frågor och debatter inom global miljöhistoria och relatera dessa till dagsaktuella problem. Programmet avslutas med en fördjupande uppsats som handleds av lärare och forskare från ämnena arkeologi, historia, konstvetenskap, kulturgeografi, ekonomisk historia, utvecklingsstudier och hållbar utvecklingsstudier.Utbildningen ges i Uppsala.Programmet leder till en filosofie masterexamen med global miljöhistoria som huvudområde.

Förkunskaper

Kandidatexamen med ett ämne inom historisk-filosofisk, samhällsvetenskaplig eller teknisk-naturvetenskaplig fakultet som huvudområde.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i global miljöhistoria

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön