Masterprogram i globala marknader och lokal kreativitet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Storbritannien
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Storbritannien

Masterprogram i globala marknader och lokal kreativitet

Masterprogrammet i globala marknader och lokal kreativitet - GLOCAL - är en Erasmus Mundus-master som kombinerar frågor rörande den globala ekonomins utveckling med kunskaper om nationella, regionala och lokala kontexter. Programmet kombinerar också kunskaper om entreprenörskap samt regionala och globala marknader med kunskaper om välfärdsstater och nationella eller lokal kulturer. Den som läser programmet är också väl rustad för en forskarutbildning vid ett av partneruniversiteten. Studierna inleds vid Glasgow University. Inom programmet kommer du sedan att följa ett av de valbara spår som innehåller en termins studier vid Uppsala universitet. Termin 2 vid Uppsala universitet har hållbarhetsfokus.

Programmet leder till en filosofie masterexamen (Master in Social Science, 120 credits) med ekonomisk historia som huvudområde samt motsvarande examina från två av de andra lärosäten som deltar i samarbetet. Undervisningsspråk är engelska.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp i ett samhällsvetenskapligt ämne, i historia eller i socialantropologi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i globala marknader och lokal kreativitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön