Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Egyptologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i humaniora - Egyptologi

Masterprogram i humaniora med inriktning mot egyptologi är ett unikt program; ingen annanstans i Sverige går det att läsa kurser i egyptologi hela vägen till en examen på avancerad nivå. Programmet vänder sig till dig som vill ha fördjupad kunskap om ett av världens mest kända exempel på ett komplext samhälle i det förflutna. Programmet innehåller till övervägande del obligatoriska kurser där studier av texter, arkeologi och konst står i fokus. Beroende på tillgängliga platser har du även möjlighet att under fem eller tio veckor göra praktik inom en relevant yrkesmiljö, såsom fältprojekt, museer, arkiv eller andra kulturvårdande verksamheter. Utbildningen ger dig förmågan att göra avancerade analyser och planera stora projekt. Du utvecklar också avancerade färdigheter som att granska och utvärdera olika typer av källmaterial och påståenden. En examen från den avancerade nivån gör dig behörig att bli antagen till forskarutbildningen i egyptologi i Sverige eller utomlands. Tidigare studenter arbetar som arkivarier, museiintendenter, museipedagoger, utredare, redaktörer, biståndsarbetare, reseledare, guider, kulturskribenter, och som forskare och lärare på universitet.Programmet leder till en filosofie masterexamen med egyptologi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 120 hp egyptologi varav minst 30 hp egyptiska språk eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Egyptologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön