Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Etnologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2021-04-14

Masterprogram i humaniora - Etnologi

Etnologi på avancerad nivå syftar till att ge en ämnesmässig fördjupning i ett antal kulturteoretiska frågor och perspektiv. Kurserna ska förmedla fördjupade kunskaper inom modern etnologisk vetenskapssyn, dess teorier och metoder samt diskutera nyare kulturteoretiska inriktningar. Inom ramen för kurserna i etnologi ingår även diskussioner om vetenskaplig metod samt träning i akademiskt skrivande och muntlig presentation.Kurserna tar avstamp i det kulturvetenskapliga forskningsområdet, men eftersom etnologi är ett ämne som ligger nära flera andra discipliner förekommer även forskningsperspektiv från andra ämnesområden, såväl humanistiska som samhällsvetenskapliga. Kursutbudet består av ett antal obligatoriska kurser i etnologi. Därutöver väljer du som student fritt från Uppsala universitets historisk-filosofiska fakultets och/eller andra fakulteters kursutbud på avancerad nivå.Kursutbudet är nära kopplat till de forskare och forskarnätverk som är knutna till institutionen för kulturantropologi och etnologi i Uppsala och på Campus Gotland. Som programstudent i etnologi på avancerad nivå har du goda möjligheter till samarbete med dessa. Utöver litteraturkurser och praktik finns särskilda uppsatsseminarier, vilka kompletterar den individuella handledningen av examensarbeten. En examen i etnologi på avancerad nivå är meriterande för arbete inom kultursektorn, musei- och arkivvärlden, journalistik samt inom myndigheter och organisationer inom offentlig och privat sektor. Den ger även behörighet till forskarutbildningen inom etnologi. Programmet leder till en filosofie masterexamen med etnologi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp etnologi eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Etnologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: