Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Filosofi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala
Sista ansökan: 2022-04-18

Masterprogram i humaniora - Filosofi

Masterprogram i humaniora med inriktning mot filosofi är ett unikt program i Sverige. Uppsala universitet har spelat en central roll i svensk filosofi sedan 1600-talet och Filosofiska institutionen intar fortfarande denna framskjutna position. Institutionen är en internationell miljö och vi välkomnar utländska studenter och forskare på masternivå.Programmet erbjuder fyra kurser per läsår som alternerar vartannat år, dvs. åtta kurser sammanlagt över två år. Som exempel på kurser som nyligen givits kan nämnas: Recent Work on Disagreement, Plato's Theatetus, Perspective in Thought and Language, och Naturalism and Non-Naturalism in Metaethics. Undervisningsspråket är engelska. Programmet kan avslutas efter ett år och leder då till en filosofie magisterexamen i antingen praktisk filosofi eller teoretisk filosofi. Det tvååriga programmet leder till en filosofie masterexamen i antingen praktisk filosofi eller teoretisk filosofi, beroende på kurser och uppsatsämne. Programmet ger en utmärkt grund för vidare forskarstudier i Sverige eller utomlands. Programmet är också lämpligt för den som önskar arbeta utanför filosofin inom områden som fordrar stark analytisk kompetens och förmågan att kommunicera tankar stringent och koncist, såväl muntligt som skriftligt.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp filosofi eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Filosofi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön