Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Idé- och lärdomshistoria

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Uppsala
Sista ansökan: 2021-04-14

Masterprogram i humaniora - Idé- och lärdomshistoria

Master i idé- och lärdomshistoria ska du läsa som vill ha en avancerad humanistisk utbildning som är nära knuten till aktuell idéhistorisk forskning. Om du vill öva dig i akademiskt skrivande och genomföra en historisk undersökning med kvalificerad handledning har du hittat rätt. Programmet erbjuder en mångbottnad humanistisk utbildning med en kontinuerlig förankring i den idéhistoriska miljön och forskningen.Programmet fördjupar dina ämneskunskaper och hjälper dig utveckla flera avancerade färdigheter, som analytisk förmåga, kritisk reflektion samt att kunna presentera forskningsresultat skriftligt och muntligt. En stor del av utbildningen består av att skriva en fördjupad vetenskaplig uppsats (examensarbete). Här betonas förmågan att historisera samhälls- och kulturfenomen, vidare tränas mer generella forskningsfärdigheter som att kunna självständigt formulera, avgränsa och utföra en mer komplex forskningsuppgift med omfattande material.Masterprogrammet ger behörighet att söka forskarutbildning i idéhistoria och närliggande ämnen, men ger även förutsättningar för mer avancerade arbetsuppgifter inom flera delar av arbetslivet. Den är t.ex. meriterande för arbete inom många myndigheter och organisationer inom offentlig och privat sektor, exempelvis inom arkiv, bibliotek, förlag, journalistik och kulturarbete.Programmet har två möjliga examina: filosofie masterexamen (Master of Arts, 120 cr) eller filosofie magisterexamen (Master of Arts, 60 cr), båda med idé- och lärdomshistoria som huvudområde.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp idé- och lärdomshistoria eller 90 hp historia/ekonomisk historia, eller motsvarande. Behörig är också student med examen från Civilingenjörsprogrammet i system i teknik och samhälle med Uppsats STS, idé- och lärdomshistoria.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Idé- och lärdomshistoria

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: