Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Kulturantropologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Uppsala

Masterprogram i humaniora - Kulturantropologi

Antropologisk forskning ger en helhetssyn samt fördjupar och problematiserar kunskap om kultur, religion, politiska system, makt, arbete, känslor, släktskap och könsroller bara för att nämna några ämnen. Som masterstudent i kulturantropologi bekantar du dig med en global kunskapsvärld förankrad i Latinamerika, Nordamerika, Afrika, Asien, Melanesien och Europa inom teman som miljö, medicin, konflikt, demokrati, byråkrati, sexualitet, genus, utveckling, våld, urbanisering, migration och religion. Masterprogrammet i kulturantropologi utgör en internationell inriktning inom historisk-filosofiska fakultetens masterprogram i humaniora. Inriktningen kulturantropologi ger dig som student möjlighet att läsa i en internationell miljö där cirka hälften av studenterna kommer från övriga världen. Studenternas skiftande bakgrund bidrar till en rik utbildningsmiljö. Som programstudent läser du både obligatoriska och valbara kurser. Inom programmet har du också möjlighet att välja kurser vid andra institutioner på Uppsala universitet, att läsa en termin vid annat universitet utomlands samt göra praktik. Även om de flesta studenterna på programmet väljer den internationellt mer gångbara tvååriga masterutbildningen erbjuder programmet även möjligheten att läsa en ettårig magisterutbildning. Programmet leder till en filosofie masterexamen med kulturantropologi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med 60 hp kulturantropologi eller socialantropologi eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Kulturantropologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön