Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Kulturarv och hållbarhet

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gotlands Län
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2022 - Gotlands Län

Masterprogram i humaniora - Kulturarv och hållbarhet

Frågor om hållbar utveckling blir alltmer betydelsefulla för hur kulturarv kan bevaras, användas och utvecklas. I masterprogrammet i humaniora, inriktning kulturarv och hållbarhet integreras aktuell forskning och praktik inom detta fält till en unik tvärvetenskaplig profil. Programmet behandlar i ett internationellt perspektiv frågor om hur kulturarven kan bevaras, användas och utvecklas på ett hållbart sätt. Studieorten är världsarvsstaden Visby och all undervisning sker på engelska. Det första året ger dig fördjupade kunskaper om kulturarvens roll för hållbar utveckling, liksom kunskaper om teorier och metoder inom kulturvård som akademisk disciplin. Under vårterminen introduceras olika tematiska perspektiv på kulturarv och hållbarhet. Det andra året erbjuder tre olika inriktningar att välja mellan: en fördjupning av studierna från år ett, en termins utlandsstudier, eller en kompetensbreddning genom praktik utanför universitetet. Under det andra året skriver du en masteruppsats. Studierna förbereder dig för att hantera aktuella frågor inom det växande och alltmer komplexa kulturarvsområdet och ger dig en bred grund för arbete med strategisk utveckling av kulturarv. Den internationella och tvärvetenskapliga profilen öppnar upp för en bred arbetsmarknad. Programmet ger dig också en grund för en forskarkarriär inom kulturvård. Programmet leder till en filosofie masterexamen med kulturvård som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 60 hp kulturvård, kulturarvsförvaltning, arkeologi, kulturarvsstudier, arkitektur, kulturekonomi, konstvetenskap, museologi, curating, historia, antropologi, kulturegendomsrätt, samhällsplanering, eller närliggande ämne, eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Kulturarv och hållbarhet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön