Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i humaniora - Teoretisk filosofi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2021 - Uppsala

Masterprogram i humaniora - Teoretisk filosofi

Masterprogrammet i humaniora med inriktning mot teoretisk filosofi ger möjlighet till fördjupade studier i något eller några av den teoretiska filosofins olika forskningsfält. Inom teoretisk filosofi bedrivs forskning inom framför allt metafysik, språkfilosofi, medvetandefilosofi, vetenskapsfilosofi och filosofihistoria och de kurser som erbjuds speglar dessa forskningsinriktningar. De filosofiska institutionerna i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå samarbetar genom att varje termin erbjuda koncentrerade nationella kurser på avancerad nivå, och studenterna har därmed tillgång till ett rikt utbud av kurser och får chansen att under korta perioder åka till andra filosofiinstitutioner i Sverige. Filosofiska institutionen har ett livligt internationellt samarbete med åtskilliga gästforskare och gästlärare varje år och studenter på avancerad nivå har rika möjligheter att ta del av gästföreläsningar och att gå på seminarier som ges.Programmet leder till en filosofie masterexamen med teoretisk filosofi som huvudområde. Efter ett års studier finns det möjlighet att ta ut en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Filosofie kandidatexamen med teoretisk filosofi som huvudområde eller motsvarande utländsk examen.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i humaniora - Teoretisk filosofi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: