Visa allastudier.se som: Mobil

Masterprogram i industriell ledning och innovation

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Uppsala

Masterprogram i industriell ledning och innovation

Vill du ha en karriär som kretsar kring ledarskap och innovation? Vi erbjuder dig en bra bas för en karriär inom teknikintensiva innovativa företag inom olika branscher. Oavsett om du startar ett eget företag eller arbetar för ett etablerat företag, ger masterprogrammet en djup förståelse samt en rad olika verktyg för att hantera komplexa innovationsprocesser.Syftet med detta program är därför att lära framtida ledare möjligheten att skapa en överblick över komplexa processer och strukturer inom och kring teknikintensiva företag. Vårt mål är att studenter som har avslutat programmet kommer att bli innovatörer som kan kombinera en djup förståelse för teknik och affärer med en stark praktisk kunskap om hur man ska hantera och leda innovativt arbete. Masterprogrammet förbereder dig också för en karriär inom den akademiska världen som forskare.Målet med programmet är att kunna arbeta med innovationsprocesser i olika typer av företag. För att vara väl förberedd för framtida arbete, är undervisningen baserad på metoder och modeller som används hos företag, för att förstå befintliga marknader, produktutveckling och marknadslansering. Samtidigt är den senaste akademiska forskningen en viktig del av våra kurser för att hålla jämna steg med den senaste utvecklingen. Efter avslutat program kommer du att ha kunskap om bland annat: - affärer - produktutveckling - marketing - organisation och ledarskap - projektledning - samhälleliga aspekter - presentationsteknikProgrammet är internationellt och undervisningen ges på engelska.Programmet leder till en teknologie masterexamen med industriell teknik som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med teknisk inriktning inklusive 20 hp matematik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet

Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i industriell ledning och innovation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: